Contact Ud
Quim Casas
[email protected]
Phone: 685844123
Questions
Joan Cama
[email protected]
Phone: 685844123

Com canviarà el metavers la comunicació tal com la coneixem?

Mark Zuckerberg creu que el Metavers que està desenvolupant la companyia Meta (anteriorment conegut com Facebook) serà el successor d’Internet, un projecte col·lectiu que va més enllà d’una sola empresa. El metavers canviarà la manera com ens comuniquem de diverses maneres. Serà desenvolupat per grans corporacions d’arreu del món com Microsoft, que té la seva visió de revolucionar Teams i Epic Games.

Com serà possible tot això? La resposta simple és que serà possible gràcies a la realitat virtual i augmentada.

La realitat virtual és una experiència simulada en la que l’usuari queda totalment immers. Moltes aplicacions per a la dispositius de realitat virtual inclouen simulacions com ara conducció i esports entre d’altres. Per altra banda, la realitat augmentada és una experiència interactiva compartida a través d’unes ulleres. El concepte pot semblar similar a la realitat virtual, que superposa un entorn generat per ordinador al món real actual per crear una experiència híbrida entre els dos mons.

A causa de la pandèmia, durant els darrers anys, l’escena del treball ha canviat majoritàriament a remot i ha deixat la seva empremta. Tot i que la majoria de restriccions que envolten la pandèmia ja no es troben en vigor, moltes de les plataformes de comunicació laboral més grans com Microsoft Teams, Zoom i Skype continuen en ús.

L’objectiu del Metavers és principalment revolucionar la nostra manera de cooperar i treballar en projectes. Els treballadors podran interactuar entre ells dins d’un entorn digital, col·laborar en projectes i participar en diferents tasques que ni tan sols serien viables en el món real. Per exemple, dur a terme una operació en temps real on el cirugià i el pacient estan a milers de quilòmetres de distància. Dins d’aquest espai virtual, les persones estaran representades per avatars en els quals es mostrarà una representació precisa d’un mateix. Aquest nou concepte de comunicació ofereix una gran quantitat d’avantatges.

Noves professions relacionades amb la comunicació i el màrqueting

Cal destacar que el metavers crearà moltes professions fins ara inexistents. Les més sol·licitades avui són, lògicament, les de desenvolupadors, enginyers i dissenyadors. Però més endavant també hi haurà la necessitat de nous perfils relacionats amb el món de la comunicació, com ara:

Gestors de productes: Les empreses necessitaran encara més gestors de producte per desenvolupar l’experiència de l’usuari final, provar i resoldre problemes en nous productes, evangelitzar noves iniciatives i impulsar el desenvolupament de productes amb diversos equips. d’enginyers, dissenyadors i especialistes de producte. Tot enint en compte el creixement dels usuaris de metavers i la demanda anticipada de productes i continguts.

Storytellers: A diferència dels escriptors d’aplicacions o videojocs actuals, els narradors del metavers hauran de funcionar a un nivell superior, i seran els responsables d’elaborar una història immersiva atractiva per a diversos gèneres de jocs, així com d’experiències socials, d’acció, esports, simulació, trencaclosques, educatius o de formació.

Aquests són només alguns exemples de professions més demandades avui en dia. Sens dubte, veurem que aquesta demanda augmenta exponencialment en el futur, i que sorgiran moltes més professions relacionades amb el món de la comunicació i el metavers.

Author avatar
Joan Cama Ribot
https://joancama.com
We use cookies to offer a better experience.

Sign in to continue