Amb l’entrada de l’estiu, tornen els problemes per conciliar la son i ja som moltes les persones que comencem a tenir dificultats per dormir; les nits es fan llargues, hi ha molta xafogor, suem, patim insomni, etc.
El cas és que, segons l’Associació Espanyola de la Son, l’habitació on dormim hauria d’estar entre els 18 i els 20 graus i, en aquesta última setmana, no hem baixat dels 24. Com que no tothom té aire condicionat a casa (només el 35% de les cases espanyoles, segons informa l’INE), us donem uns consells per poder combatre aquest problema que, segurament, ens acompanyi fins a finals d’agost o principis de setembre.
- NO a les dutxes amb aigua freda abans de dormir. Encara que hi hagi la creença que és una de les primeres i més essencials solucions, és tot el contrari. El contrast de la temperatura ambient amb l’aigua freda pot donar una sensació de frescor molt plaent, però això només reactiva l’organisme de manera que, un cop surts de la dutxa, al cap de cinc minuts tornes a estar pitjor que al principi.
- Per sopar. Aquest àpat ha de ser molt lleuger i amb el major percentatge d’aigua possible, com per exemple, un bon gaspatxo fresquet.
- Molt important el material dels llençols. Intentar que aquests siguin de materials naturals com el cotó o el lli. Així que si els teus llençols són de polièster, potser és un bon moment per renovar-los.
- Persianes i finestres. Durant el dia, tancar les persianes gairebé del tot, però deixar les finestres obertes. Amb això filtrem gran part de l’aire calent que entra dins de casa nostra.
- Dormir en parella. En aquest cas, la millor opció es dormir el més separat possible l’un de l’altre per evitar contagiar-vos l’escalfor corporal.
- Aparells electrònics. Evitar fer servir ordinadors, mòbils, televisió i altres dispositius que puguin desprendre escalfor.
- Altres consells i recomanacions. Intentar tenir els peus a l’aire lliure, refrescar el clatell, canells, turmells o per sota dels genolls, fer servir bosses d’aigua freda, beure un got d’aigua abans d’anar a dormir, posar gel davant el ventilador (funciona, tot i que, com és lògic, no dura tota la nit).
Ara ja podem combatre les pitjors nits d’estiu. Bona entrada d’estació!