Contacte
Quim Casas
[email protected]
Telèfon: 685844123
Qüestions
Joan Cama
[email protected]
Telèfon: 685844123

Les 4 claus per ser un bon líder

Després de vuit sessions de formació parlant sobre com ha de ser un bon líder amb professors de primer nivell d’àmbits educatius, de comunicació, polítics i economistes, m’ha quedat una idea de les 4 principals característiques que ha de tenir una persona líder i un petit truc:

  1. Tenir un projecte: ha d’haver pensat la idea o el projecte abans que la resta de persones de l’entorn. Ha de dedicar una bona estona a pensar i escriure la idea d’empresa o associació que té al cap i donar-li forma.
  2. Escoltar: una de les principals característiques del lideratge és la voluntat d’escoltar a totes les persones que formen part del projecte. Parlar amb tothom i dedicar una estona a una escolta sincera. Mirant als interlocutors i fent preguntes per saber-ne més.
  3. Comunicar: ha de tenir una comunicació positiva, empàtica i que pot adaptar a diferents contextos, però sobretot ha de fer arribar el seu missatge a tot el públic.
  4. Ser coherent: el missatge que es transmet ha d’estar acompanyat dels fets i dels detalls. Tenir en compte què comunica la forma de vestir o la forma de desplaçar-se i si és coherent amb el missatge que s’està transmetent.

Per últim, un petit truc que han de tenir en compte tots els líders és:

Ser-hi sempre: cal ser present en tots els moments del procés, quan les coses estiguin funcionant i quan no. Cal assumir totes les responsabilitats. Ser el primer d’arribar i l’últim de marxar.

Tots els experts han coincidit amb aquestes característiques. És el moment de plantejar-nos com ho estem fent en el dia a dia dels nostres projectes i si ho podem millorar

Avatar de l'autor
Sergi Font
Utilitzem cookies per oferir una millor experiència.

Inicia sessió per continuar